M +31 (0)6 5111 2411
E klik hier om ons te mailen

M +31 (0)6 5111 2411
E klik hier om ons te mailen

Hebe van Lierop-du Pré

Schrijven is mijn passie en dat al van kinds af aan. Ik schrijf van alles, voor van alles, voor wie wil, voor wie het nodig heeft, en zo meer. En ja, natuurlijk schrijf ik vooral ook voor mijzelf. Uiteraard gebeurt het wel eens dat ook ik niet weet wat te zeggen / schrijven. Voornamelijk op de site van kanker.nl waar ik niet alleen zelf schrijf, maar ook lees en reageer bij anderen. Niet te vergeten ook dat ik er moderator mag zijn van verschillende gespreksgroepen, waaronder die van mijn kankersoort. Dat terzijde. Soms staat ook deze spreker stil en moet ik oprecht nadenken hoe mijn woorden ‘in te pakken’, hoe mijn gevoelens te verwoorden. Niet vaak, niet lang, maar toch. Hoe groot de schok toen ik een aantal weken geleden een blog wilde schrijven en niet verder kwam dan de titel. Nul tekst. Niets. Alleen een grote stroom tranen. Die niet alleen eindeloos leek, maar dat ook was.

Ik. Ik die wekenlang niet schrijven kan. Tenminste niet voor mijzelf. De dagelijkse berichtjes voor anderen waren geen probleem. Schrijven voor mij blokkeert. Totdat het er ineens weer is. Ja, ik weet het, met schrijven geef ik intens uiting aan mijn gevoel. Ik ben blij dat het er staat. Dat ik het lezen kan. Helemaal wat het is. Waarmee ik in ieder geval al één iemand het zetje tot verwerking heb gegeven. Hoe dankbaar ik daarvoor ben!

Laat je me weten hoe jij het vindt?

Dank!
Liefs Hebe xx

Blog

Eindeloos

Pijnkan groter zijndan je aankunt Verdrietzit soms dieperdan diep Onmachtmaakt je nietigomklemt jouw zijn Laat het gaangeef het ruimtehet mag er zijnuit jezo je voeltzo je wiltje bent niet alleenweetherkenningbij velen Eindeloos is alleswat liefde heeft...

Lees meer

Wonderlijk

Eigenlijk vind ik het zelf ook wonderlijk. Wonderlijk dat ik gedichten kan schrijven ‘zonder er bij na te denken’. Inderdaad, ik denk niet, ik voel. Mijn hart spreekt en de teksten rollen er als vanzelf uit. Veel over gevoelens die we allemaal kennen en dus herkennen....

Lees meer

Gedichten

Schrale troost

Een tijdje terug ben ik 'begonnen' met dit blog 'Schrale troost'. Al bij het typen van deze titel moest ik zo huilen dat ik niet meer verder kon schrijven. Nu zijn we wéken verder en weet ik helemaal niet meer waarom en wat ik dan schrijven wilde. Ik weet alleen nog...

Lees meer

Niet alleen

Niet alleen Het is leeg het is stil het is saai zo zonder jou   ik leef en beleef de stilte alleen   Ik hoor dat je zegt leef en beleef je leven niet alleen je bént niet alleen ik ben bij jou ik leef in jou ik ben deel van jou   Door mij bén jij en kun...

Lees meer

Vergeten?

Vergeten? Ik vind hem geniaal herken het helemaal vellen vol reminders geschreven waar zijn die dan gebleven? Samen in de stad gestaan waar komt dát idee vandaan? Geen idee wat ik er moet tassen, schoenen, alles is nog goed ik kijk naar hem, we zijn hier toch voor jou...

Lees meer

Rijkdom

Rijkdom  Als je in je leven liefde hebt beleefd heb je nooit voor niets geleefd Afscheid nemen doet heel zeer ‘napijn’ eigenlijk nog meer… Wat blijft is de herinnering als kristalheldere flonkering toont rijkdom van jaren samen kan een koud hart weer...

Lees meer

Wind

Wind Mensen kunnen je raken soms tot diep in je hart met tranen die uit je tenen lijken te komen. Ogen sluiten diep adem halen vasthouden langzaam uitademen en slechte gedachten en gevoelens op die ‘wind’ weg laten waaien tussen de bomen Mensen kunnen je raken soms...

Lees meer
0
    0
    Winkelmand
    Winkelmand is leegVerder winkelen